Ijsbreker

missp_her_books_read 17 augustus 2025
Anastasia Allen is bezeten door haar sport kunstschaatsen, ze werkt met haar partner en hun coach aan een kuur om de top te bereiken. Dat vraagt inspanningen die soms irritaties en de nodige compromissen zal teweegbrengen.
Op dezelfde ijspiste oefenen ook het ice hockey team van Maple Hills. Mannen met enorm veel testosteron gehalte en kwajongens streken. Als de ijspiste onberijdbaar is, volgen er sancties en zo komt het dat Nathan Hawkins op de strafbank komt te zitten als hij de schuld op zich neemt.
Nathan neemt zijn kans om de hopeloze Stassie te helpen met haar kuur, nu haar partner tijdelijk out is.
Kan dit werken of blijft elk ieder star in zijn eigen wereldje en prestatie drang zitten?
IJsbreker is een sport new adult verhaal, dat soms wat oversloeg naar young adult en feelgood. Het geeft hierdoor een zeer ruim leespubliek maar ook net niet genoeg om
voor elke genre dat extraatje te zijn.
Je ziet jongvolwassenen zich inzetten voor sport en universiteit. Twee takken van sport die een ijspiste, schaatsen en winnen gemeen hebben, maar verder zo ver uit elkaar liggen. Groepsdruk, studies, persoonlijke ontwikkeling, vriendschappen, prestatiedrang en verliefdheid staan centraal in het verhaal.
Issues rond grenzen verleggen, jaloezie, pesten en eetstoornissen spelen een rol in verhaallijn en hun personages.
Hannah Grace weet zich echt met haar verhaallijn in de leefwereld van haar personages je mee onder te dompelen. De schrijfstijl is hedendaags en wel met voor mij de typische Amerikaanse benadering die het dan weer bewust wat vaag en niet te diepgaand benaderde en dat vond ik juist een gemiste kans.
Perfecte keuze was het verhaal vanuit de beide hoofdpersonages te laten lezen en beleven, het gaf de juiste inzichten en connectie.
Ijsbreker is een sportromance met het nodige drama gehalte, humor en romantiek, dat op tempo werd gebracht en vrij vlot wegleest.
Nu vooral nieuwsgierig welke sporters van Maple Hills er ook hun eigen verhaal gaan krijgen?

3 sterren

@missp_her_books_read

Meer recensies van missp_her_books_read

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.