Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

ik heb het gemaakt

Fabiënne leeft voor haar job, een passie, een kans, een drang naar erkenning en partnerschap.
Maar wat ze niet in de hand heeft is haar verleden, gevoelens en haar echte ik.
Haar relatie met Max is nooit in het openbaar, want daar zijn ze werknemer/werkgever en wat hebben ze buiten dat meer met elkaar gemeen? Zal de trip naar Parijs haar twijfels wegnemen of juist aantonen dat ze tevreden is met haar leven zoals het nu is?
Chantal Claassen heeft geen betere titel kunnen kiezen voor dit verhaal. Het is op verschillende aspecten in het verhaal van toepassing en laat de betekenis van deze woorden binnenkomen.
Fabiënne leer je zeer goed kennen in het nu en het verleden, door regelmatig flashbacks te laten passeren, krijgen en geven bepaalde fragmenten voor de lezer plots een heel andere betekenissen & invullingen. Dat vond ik een heel sterk iets van de auteur.
Het laat zien hoe snel we oordelen en niet verbanden leggen of begripvol kunnen zijn naar anderen of voor onszelf.
Hoe jeugd ervaringen een leven, wil en doel kunnen bepalen en je misschien hierdoor bepaalde kansen niet ziet of wil erkennen.
Maatschappelijke en persoonlijke issues van verlies, armoede, pesten, drang, roem en afgunst komen aan bod. Romantiek staat ook erg centraal en geeft de lezer alsook Fabiënne vooruitzichten en hoop.
Chantal Claasen heeft hier een feelgood geschreven die verschillende lagen heeft, die haar als auteur hebben uitgedaagd en de lezer op verschillende momenten en manieren wist te triggeren.
Het is vinnig en klassiek geschreven en met de typische humor toetsen van Chantal Claassen.
Er is zeer gedetailleerd en realistisch geschreven, je waande je dan ook in de mode wereld en de persoonlijke aura’s van de personages.
Chantal Claassen “je hebt het gemaakt” met dit boek en hoe!

4,5 ster

@missp_her_books_read

Reageer op deze recensie

Meer recensies van missp_her_books_read

Gesponsord

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.