Ik verdrink zonder jou
Kylie staat op het punt keuzes te maken rond haar toekomst. Verder studeren, vleugels spreiden en ontdekken wat de wereld te bieden heeft. Haar ouders stimuleren en toch houden ze haar nog een beetje vast.
Ze volgt op school al een vervolg programma met het oog op een goede voorbereiding en daar komt ze in contact met de iets oudere, ruig uitziende Oz.
Oz die steeds weer zich moet aanpasen in een nieuwe omgeving en school. Die cijfermatig sterk is, maar sociaal en maatschappelijk het minder ruim heeft. Hij en zijn moeder knokken zich door het leven en dat heeft al de nodige sporen achtergelaten.
Zijn motor en zijn gitaar zijn zijn leven, tot Kylie hem weet te triggeren op verschillende vlakken.
Kan deze vriendschap zich ontwikkelen, zijn ze niet te veel uitersten of is de connectie die ze zo hard voelen voldoende voor vriendschap en een mogelijke relatie?
Kylie is de dochter van Nell & Colton ( ik verdrink in jou), ze krijgen soms ook hún hoofdstuk in dit verhaal. Hierdoor grijpt het je met momenten nog harder en weet je wat hun levenspad was en waar ze nu staan.
Dat Kylie zich zo aangetrokken voelt tot Oz, geeft vooral zeer sterk weer dat ze zoals haar ouders een sterke en eigen wil heeft.
Die wil en doorzettingsvermogen heeft Oz ook enorm, toch zijn er die zwarte kantjes die hem regelmatig doen afglijden en hij niet weet wat met zichzelf te doen.
De extreem uitersten in opvoeding en welvaart zijn met momenten erg confronterend.
Jasinda Wilder weet de lezer weer uit zijn comfort zone te halen, zich open te stellen voor en met meningen tot inzichten, die je steeds bij zal moeten stellen.
Ze laat verhaallijn en de personages, weer heel gestaag en bewust onder je huid kruipen! Meermaals heb ik met tranen in de ogen, een krop in de keel en een zucht of grom het verhaal gelezen, opgenomen en verwerkt.
Met deze trilogie heeft ze de cirkel rond gemaakt, de nog losse eindjes in de twee voorgaande verhalen zijn ontrafeld en beantwoord.
Een serie in het new adult genre dat ik zeker opnieuw ga lezen, me weer ga in meeslepen en zelfs nieuwe dingen in zal gaan ontdekken, want zo pakkend en doordacht heeft Jasinda Wilder deze reeks neergezet & geschreven.
5 sterren
@missp_her_books_read