In dit moment

Hun vriendschap veranderde toen Amy trouwde. Nakos legde er zich bij neer en gunde haar het geluk. Tot hij van Amy een noodkreet ontvangt en hij haar thuis afgeranseld aantreft. Het huwelijk was blijkbaar helemaal niet gelukkig, van wat hij eerst dacht.. Nakos heeft het hier moeilijk mee, waarom heeft hij dit niet gezien, was hij te veel bezig met zijn eigen problemen rond zijn afkomst?
Hij biedt Amy direct onderdak, steun, vriendschap en ….
“In dit moment” is hoofdstuk één al een vrij pittige en kan voor sommige lezers erg gevoelig liggen omtrent huiselijk geweld.
Het is de leidraad voor gans het verhaal.
Het verhaal laat vooral zien dat schone en uiterlijke schijn vaak een misleidende indruk kan geven. Dat vriendschap niet enkel is voor de mooie momenten, dat het blijven investeren is ook al is het even een eenrichtingsverkeer. De issues waar Nakos mee dealt rond zijn Indiaanse roots zijn pakkend en confronterend met momenten, maar wel zeer realistisch en van deze tijd.
Kelly Moran weet weer 2 uitersten zo mooi met elkaar te matchen. Gevoelige thema’s aan te kaarten die ze op haar manier laat leven en oplossen.
Het stukje echte romantiek miste ik hier net wat, misschien een bewuste keuze ivm de gevoeligheid van onderwerpen. Steamy fragmenten waren er dan weer wel voldoende!
Een verhaal dat fijn wegleest, je met momenten erg raakt en de typische toetsen heeft van Kelly Moran.

3,5 ster

@missp_her_books_read