Kerst in de muziekwinkel
Amelie kan na haar plotse vertrek uit Monschau, snel een baan en onderdak vinden, die in de lijn ligt van haar passie muziek. Ze wil vooruit kijken en mensen helpen. Zo helpt ze een jongen met een instrument te bespelen, alleen heeft de vader net wat te veel interesse in haar. Ze ontmoet een straat muzikant die haar triggert op allerlei vlakken. Daar de winter voor de deur staat en de kerstgedachten opkomen, durft ze deze man te benaderen.
Maar niet iedereen is zo meegaand en loyaal.
Kerst in de muziekwinkel is een traditioneel feelgood kerstverhaal met de typische sfeer en boodschappen rond Kerstmis.
Het laat vooral de kracht zien van willen, kunnen, doorgaan en geven, vertrouwen en vergeving.
Anne Labus schrijft met een klassieke benadering dit verhaal, het komt hierdoor ook niet hedendaags over, terwijl het wel in die tijdsgeest is geschreven. De afwisseling met wat drama, knipogen, spanning en romantiek zorgen dat het aangenaam leest.
De verhaallijn opzet was soms wat zoeken, daar het net wat die rode draad miste door sommige fragmenten die persoonlijk voor mij niet hoefden en geen meerwaarde gaven.
Kerst in de muziekwinkel zal met Amelie en haar warme hart de juiste kersttoon zetten voor de feestdagen.
3 sterren
@missp_her_books_read