Lessons in faking
Athalia moet vaak opboksen tegen de over bescherming van haar tweelingbroer Henry sinds het overlijden van hun ouders.
Hij bepaalt met wie ze optrekt, wat ze doet en vergelijkt soms net te veel met hem de primus in alles.
Ze loopt sterk achter op statistiek en krijgt hulp van Dylan McCarthy Williams, een vriend van haar broer, voetballen en badboy. Toch is Dylan zoveel meer dan een rijke, verwende, sportieve student. Hij weet haar te triggeren, te begrijpen en dat juist te doen wat ze niet verwacht! Zal ze vallen voor hem of zal haar broer hier weer een stokje voor steken? Of is faking de enige oplossing om met elkaar op te trekken?
Lessons in Faking is een typisch University romance verhaal dat wat zweeft tussen young adult en new adult.
Het laat twee levens zien die op het eerste zicht zo verschillend zijn, maar toch gaandeweg verbindingen hebben.
Ze zijn zoekende, zoekende naar zichzelf, elkaar, kennis, doelen, dromen en de liefde.
Het stukje rouw en de verwerking vond ik integer en fijn neergezet. Het liet vooral zien dat omarmen, koesteren en loslaten in fases gebeurt en tijd nodig heeft. Dat hulp vragen mag en geen schande is.
Het ronddraaien rond elkaar, de uitvluchten of creatief invullen om zogenaamd niet te daten ( wel dus!) is leuk en geestig.
Selina Mae weet zich zeer sterk te verplaatsen in haar personages en hun leefwereld, het komt hierdoor erg overtuigend over en had me mee als lezer in verhaallijn en beoogde emoties.
Een passende schrijfstijl en taalgebruik voor het genre brengt je in de juiste sfeer en leessnelheid.
Drama, emoties, het dagelijkse leven, jongvolwassenen, studeren, sport en veel romance in de juiste hoeveelheden zorgen voor een perfect begin in de reeks. Het is nu al uitkijken naar deel 2.
4 sterren
@missp_her_books_read