rosie zegt ja

missp_her_books_read missp_her_books_read
4 mrt 2022

Rosie komt op een keerpunt in haar leven. Ze neemt een drastische beslissing en verlaat het vertrouwde Engeland voor het snelle en levendige New York.
Ze vindt vrij snel een betrekking als nanny met kost en inwoon bij een steenrijke NY familie.
De familie Wilder-Bingham zit gecompliceerd in elkaar en dat is de uitdaging die Rosie met twee handen aanpakt. Op haar manier weet ze in korte tijd het gezin van alle generaties te betoveren met haar goedheid en liefde.
Maar is hier iedereen wel mee gediend? Welke geheimen hebben de familie leden en Rosie die het daglicht niet mogen zien en gaan de maskers vallen?
De 38 jarige Rosie, niks mode bewust, niks aanzien of zelfs ervaring als nanny, presteert het om in het gezin Wilder-Bingham haar stempel te drukken. De zorg van de 8 jarige tweeling jongens Drie en Rood geven haar gemoedsrust, uitdagingen en liefde. Maar de andere gezinsleden trekken ook naar Rosie toe elk met zijn noden en op zijn manier. Thomas de patriarch (grootvader), Kemble de zoon die terug thuis woont na een vecht scheiding (die zijn moeder vecht heeft gemaakt), Teddy de 18 jarige broer van de tweeling, Glenn de grootmoeder ( bitch - statige rijkeluisvrouw) en niet te vergeten de huishoudster gaan allemaal mee in het avontuur “Rosie”.
De schrijfster heeft Rosie beschreven als de zeer moderne Mary Poppins, maar dat beeld vervaagt snel daar Rosie, Rosie is.
Een verhaal dat mooi belicht hoe rijk je ook bent, hoe mooi je overkomt naar de buitenwereld, hoe hoog je ook staat op de sociale status ladder, voor iedereen is het hetzelfde! Op zoek naar liefde, vriendschap en gelegenheid.
Rosie zet voor iedereen de spiegel voor, laat maskers vallen en laat dromen en geloven in, naar voor komen. Ook voor zichzelf, want ook zij heeft haar rugzakje. Elk hoofdstuk ontdek je meer, zie je dingen gebeuren en beleef je die intens mee als lezer. Het is ook een verhaal met een pikant tintje, wel braaf gebracht maar toch met een stoute ondertoon.
De kracht voor mij in dit verhaal is dat je denkt hoe het gaat aflopen, maar die dan toch met bepaalde plots en een knipoog anders uitvallen.
De schrijfstijl begint klassiek maar in de loop van het verhaal krijgt het moderne en unieke invalshoeken.
Het boek leest erg vlot mede door de humor, de aanpak van Rosie en Glenn en de vele avonturen door gans het verhaal.
Het is niet enkel een verhaal dat je meekrijgt maar ook een boodschap: leef nu, geniet, wees eerlijk en open, blijf bij je echte ik, durf gaan voor het onbekende en stel niet uit!
Zeg dus ook Ja voor dit boek, zoals Rosie zegt ja!

4 sterren

@missp_her_books_read