Splinters
Je hebt zo van die fases in het leven, waarvan je denkt hoe geraak ik hier uit en kan ik alsjeblieft even resetten, wel daar zit Fleur momenteel midden in. Haar relatie is voorbij, de werkdruk is enorm en de stad slokt haar op. Het is of haar oma het heeft aangevoeld, want plots belt deze met de vraag voor wat hulp.
Ze regelt alles om zo snel mogelijk naar daar te gaan, ook al zal het bepaalde herinneringen weer naar boven brengen. Maar oma, de kat en oude vrienden kunnen misschien dat stukje verleden eindelijk verlichten of doen vergeten.
Splinters is een new adult novelle die de rekbaarheid, de liefde en het loslaten erg mooi benadrukken in het leven.
Dat in de verschillende personages en generaties in het verhaal.
Liefde= relaties die eindigen ( de ene al wat deftiger dan de andere), opflakkerende verliefdheid, relaties die een nieuw leven ingeblazen krijgen of gewoon ontstaan.
Issues en brieven die worden aangepakt en gelezen, geven inzichten, mogelijkheden en hoop.
De romantiek zet Nina Winter erg centraal en van daaruit laat ze haar personages leven en hun eigen verhaal creëren.
Dat met diepgang, alsook steamy fragmenten en een bepaalde humor die de schrijfster haar eigen maakt.
Het verhaal wordt geschreven vanuit de twee hoofdpersonages, toch is Fleur haar aandeel iets groter dan dat van Mees, maar het klopt in het totaal plaatje.
Het is op een goed tempo in een hedendaagse schrijfstijl geschreven, de verhaallijn is in balans en mooi afgerond
Splinter is het eerste deel van “thuiskomen in de liefde “ en dat thuiskomen gevoel kreeg ik 100% mee.
4 sterren
@missp_her_books_read
Dat in de verschillende personages en generaties in het verhaal.
4 sterren
@missp_her_books_read