Wat niemand weet
Vaya is een jonge meid, dat er graag wil bijhoren en zich schikt naar de wensen en grillen van haar twee populaire vriendinnen. Het geeft druk, druk van perfectie en controle. Hierdoor creëert ze een eetstoornis, eten tot soms schrokken, calorieën tellen, sporten, overgeven en noteren…
Haar moeders weten dat het niet goed gaat met Vaya en sturen haar daarom naar een therapeute.
Jesse heeft andere problemen, rauw om zijn broer en dit compenseert hij met eten. De kilo’s vliegen eraan en iedereen heeft hier wel een mening over. Zo ontmoeten ze elkaar, tijdens de praatgroep sessies. Eerst is er schaamte en dan een vriendschap. Niets komt zomaar tot stand en beide geven zich geleidelijk bloot. Maar het puberbrein heeft/geeft soms andere signalen….
Wat een mooi en intens verhaal is “Wat niemand weet”. Het is heftig met momenten daar er toch wel issues naar voor komen die sommige lezers kunnen triggeren. Het laat heel mooi de aspecten zien van oorzaak, gevolg, maatschappij en persoonlijke elementen.
Door er toch echt een verhaallijn in te creëren komt het niet te zwaar en te belerend over. Het is hierdoor geen studieboek maar wel een young adult die zeer toegankelijk is. Het is daarom niet enkel een verhaal voor de Young adult lezer, maar ook zeer geschikt voor ouders
& de pedagogische sector.
Monica Haak laat hier een zeer mooi en onderbouwd verhaal zien. Dat doordacht en met de nodige zorg en aandacht is neergezet. De hedendaagse schrijfstijl past perfect bij de doelgroep en geeft ruimte om alles te plaatsen en te verwerken.
Een must read die in elke middelbare school moet staan alsook op de leeslijst van de new adult lezer.
Als ouder van pubers heeft het met weer bewust gemaakt hoe kwetsbaar onze jeugd is met al zijn externe factoren.
5 sterren
@missp_her_books_read
& de pedagogische sector.
5 sterren
@missp_her_books_read