Veel beter dan de film

Moirah 30 januari 2025
Het is een boek dat ik in aanloop van de feestdagen heb gekozen, maar dat ik pas na de kerst ben begonnen. Misschien ook goed zo, want op die manier heb ik langer van kerst kunnen genieten. De kerstsfeer is duidelijk te proeven tijdens de reis met de trein. In tegenstelling tot de film zijn de karakters heel goed opgebouwd en heeft men het gevoel hun te zien, echt te leren kennen en van hen te houden. De hoofdpersoon is natuurlijk weer een vrijgevochten 'held' ... echt Baldacci, maar op een wat terughoudendere manier en dat komt het verhaal ten goede. Het boek leest lekker weg, er is humor, maar ook veel interessante weetjes over de treinen en hun geschiedenis, zonder dat deze het verhaal saai maken. Mooi hoe ook regelmatig aan Mark Twain gerefereerd wordt.
En zoals vaak is bij deze auteur zijn er onverwachte wendingen. Kortom een ontspannen leesplezier voor de donkere avonden/ nachten van het najaar en de winter.

Meer recensies van Moirah