Meer dan alleen smut

Moon.leest 14 januari 2026
Review

In het ondiepe - Emma Anna
5- sterren!

WAUW! Dit boek heeft echt alles waar ik van hou, de smut is flink aanwezig. Als intro van het boek schrijft Emma Anna: ‘Plof lekker op de bank met een kop thee/koffie en eventueel een dweil.’ En oh heeft zij gelijk gehad dat die dweil nodig was!!

Cleo is een onzeker en verlegen meisje, maar ze doet er alles aan om daar verandering in te brengen. Wanneer ze tijdens de vrijgezellenweek van haar zus gaat zwemmen met een groepje meiden gebeurd er ineens iets onverwachts. Cleo bevindt zich in een donker nisje in het zwembad om te ontsnappen uit de drukte. In datzelfde nisje schuilen Remi en Sander, van een hand op haar heup glijdt deze hand al snel naar andere plekken. Cleo probeert te bevatten wat er gebeurt maar laat zich ook meesleuren in het moment en geniet van deze onbekende handen die haar aanraken. Later komen ze elkaar tegen in de kleedruimte en blijkt Remi een bekende voor Cleo te zijn.. alleen valt dat kwartje niet bij Remi. Het blijft niet bij een toevallige ontmoeting in het zwembad en de twee trekken steeds meer naar elkaar toe. Maar hoe beter ze elkaar leren kennen hoe moeilijker hun relatie wordt.

Naast dat dit verhaal enorm erotisch is, schuilt er ook een prachtig verhaal achter. Zoals we weten van Emma Anna schrijft zij geen alledaagse verhalen maar boeken met een boodschap die taboe onderwerpen bevatten en als ‘echt’ voelen. Tussen Cleo en Remi zit een flink leeftijdsverschil. Cleo heeft een moeizame jeugd gehad en is veel gepest doordat zij wat dikker was. Dit laat zo zijn sporen achter. Maar ook Remi heeft het niet makkelijk en komt voor een moeilijke keuze te staan. Een keuze waar je ongetwijfeld een mening over hebt. Ik heb enorm te doen gehad met hem, de emoties vliegen alle kanten op in dit verhaal en Emma Anna weet deze prachtig te omschrijven. Ik heb dan ook erg meegeleefd met beide personages en de keuzes die zij moesten maken. Het verhaal is vanuit dual POV geschreven wat ik persoonlijk heel fijn vind om te lezen! Dat geeft een goed beeld van hoe beide in het verhaal staan. Ik vond het gewoon een beetje jammer dat het verhaal klaar was en het boek dicht moest slaan.

Meer recensies van Moon.leest