Ingewikkeld, verweven, goed verhaal
Deel 3 van de Frieda Klein-serie. In dit deel zijn er twee verhaallijnen die door elkaar heen lopen. Het ene verhaallijn gaat over de moord op 44 jarige Ruth Lennox, moeder van een perfect gezin. Waarom zou iemand haar iets aan willen doen en haar om het leven brengen? De tweede verhaallijn gaat over journalist Jim Fearby die op zoek is naar een vermist meisje. In beide zaken raakt Frieda betrokken terwijl ze eigenlijk nog herstellende is van een heftig voorval. Je leest vanuit veel verschillende perspectieven. Personages die je kent uit de vorige boeken komen ook in deel 3 weer terug maar je leert ook een hoop nieuwe personages kennen. Door de in elkaar verweven verhaallijnen, de vele perspectieven en de vele personages vond ik het af en toe wat ingewikkeld lezen. Wie is nou ook alweer wie? En wie had wat ook al weer gedaan of gezegd? Ik merkte dit in de vorige delen ook al wel, maar tijdens dit deel had ik hier extra moeite mee. Wat niet wegneemt dat ik het verhaal echt ge-wel-dig vond! Je bent de hele tijd bezig met wie wat heeft gedaan en de plottwist zie je totaal niet aankomen. Wat een eind!
*Ik begin steeds meer fan te worden van Josef!*
Insta: @moon.leest