Veel vulzinnen en vulparagrafen.

Morriaantje 23 juli 2024
Ik was en ben gegrepen door het idee om anders na te gaan denken over wat productiviteit in kenniswerk is, maar het kost je veel pagina’s om in dit boek echt in het onderwerp te komen. Veel vulzinnen, vulparagrafen en beschrijvingen over wat hij waar verder gaat beschrijven. Ook word je door de schrijver niet echt meegenomen in zijn zoektocht. Het is afstandelijk, beschrijvend en is de schrijver wel erg begaan met zijn vondsten. Hoewel ik het idee in aanvang aantrekkelijk vind vereist het wel wat scherpere waarnemingen op de moderne werkvloer om goed uit te werken. Het boek is daarmee zelf een soort probleem dat het zegt te bestrijden: het maakt zich druk, maar bijt het nu echt door tot de materie? In beperkte zin zou mijn conclusie zijn. Het boek loopt dus ook iets te vluchtig door de voorbeelden heen.

Ook staan er wat bijzondere zinnen in, maar dat kan liggen aan de vertaling: “s Zomers kregen de kinderen hooivorken in de handen geduwd en kookten ze [daarmee?] jam en gelei”.

Meer recensies van Morriaantje