Een literaire thriller: niets meer en niets minder
Via de onderzoeksplek waar ik vaak werk kreeg ik dit boek in mijn handen geschoven. Dergelijke thrillers zijn meestal niet aan mij besteed en ook deze heeft mij niet geheel overtuigd.
Wel leest het makkelijk weg. Ik vermoed dat veel lezers dat aspect waarderen. De stijl van het boek is nogal vlak en zit vol onnodige details die afleiden van het verhaal. Het is nogal extensief geschreven. Het boek staat vol met zinnen als: "Naast me in het perkje bloeien gele rozen en hun zwoele aroma zweeft me tegemoet. In een poging om mezelf te kalmeren, buig ik naar ze toe en snuif het muskusachtige parfum op" zonder dat het daadwerkelijk iets toevoegt aan de ambiance van het boek.
Het boek daagt dan ook wat minder uit en spreekt minder tot de verbeelding. Het leest daarentegen wel snel weg.