Magistiek, Folklore en Ierland

Myfridayreads 11 augustus 2025
In dit boek lees je het verhaal van Sarah en Anna. Sarah is op het vliegveld om een vlucht te pakken die haar thuis brengt voor kerst. Impulsief besluit ze dit te veranderen na het lezen van een krantenartikel over een mysterieuze boom. Deze boom zou de leefplek zijn van de feeën. Ze vliegt naar Ierland toe waar ze het dagboek vind van Anna die in 1910 leefde en het dagboek in die boom heeft achtergelaten. die dit in de boom heeft achtergelaten.

Wat ik erg sterk vind is hoe de schrijfster de twee verhaallijnen verweeft met elkaar. Die van
Anna een jonge boerendochter die leeft in 1910 en Sarah die het dagboek van Anna vindt in 2010. Beiden gefascineerd door de omgeving (Ierland) en de myths over de feeën.

Pas op 2/3 begon het verhaal voor mij vorm te krijgen. In het begin lees je dat Sarah een verlies moet verwerken dat haar relatie tussen haar en haar partner onder druk zet. Welk verlies weet je niet. Dit wordt pas richting het einde bekend gemaakt. Hierdoor vielen voor mij de puzzelstukjes die ik gedurende het boek niet kon plaatsen op hun plek. Het verhaal van Anna en van Sarah kreeg meer vorm.

Waar ik veel op had gehoopt bij het lezen van de achterkant viel dit boek mij toch een beetje tegen. Ik had gehoopt op meer folklore verhalen over de feeën waar in het begin over wordt gesproken. Het verhaal komt voor mijn gevoel heel rustig op gang, iets waar je als lezer van moet

Meer recensies van Myfridayreads