Het perfecte boek om in kerstsfeer te komen!

Myfridayreads 30 september 2025
Wil je alvast op een heerlijke manier in kerstsfeer komen? Dit boek moet je lezen!

Je vliegt er zo doorheen en voor je het weet ben je bij de laatste bladzijde.

Vanaf het eerste hoofdstuk was ik geboeid aan het lezen. Dit kan komen omdat de kerstsituatie die wordt beschreven heel herkenbaar is als leerkracht in het onderwijs. Vanaf de eerste bladzijde kon ik niet anders dan met een lach op mijn gezicht verder lezen.

Marloes de hoofdpersoon in dit boek is kleuterleerkracht en organiseert de kerstviering op school. Dat in de drukste periode van het schooljaar. Als haar broer die zou optreden ziek wordt, zorgt hij voor een passende vervanger. Mocht dit nou net de persoon zijn die een hekel heeft aan kerst en waar Marloes liever niet in dezelfde ruimte bij is.

Zoals in het boek ook staat beschreven, het verhaal gaat over het meest bizarre kerstviering. Er gebeurt van alles en als je denkt dat het niet erger kan worden dan is dat wel het geval. Grandioos hoe deze schrijfsters dit allemaal in een kort verhaal hebben weten te krijgen. Ondertussen lees je hoe Marloes en Jake elke keer een oplossing proberen te zoeken en hierdoor meer naar elkaar groeien. Omdat het een kort verhaal is begrijp ik dat de de band tussen Marloes en Jake niet heel erg verdiept kon worden. Dat was het enigste wat ik miste, de romantiek kwam wel heel snel op gang.

Ondanks dat is het een heerlijk verhaal. Is het al kerst?

Dit is het perfecte kerstboek als je niet heel veel tijd hebt om te lezen, je houdt van een verhaal dat afspeelt in het onderwijs met een vleugje romantiek! Wist je trouwens dat van de opbrengsten van de verkoop van dit boek een deel naar het goede doel gaat? Des te meer redenen om dit boek te kopen!

@Zomerkeuning heel erg bedankt voor het recensie exemplaar

Meer recensies van Myfridayreads

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.