Meer dan een roman

Myfridayreads 31 augustus 2025
‘Talent is talent, het komt alleen op verschillende manieren tot uitdrukking’

Het boek leest vlot weg, door het taalgebruik en de korte zinnen. Er zit wel herhaling in van teksten, zo ligt de nadruk op bepaalde aspecten. Je leest meerdere keren hoe goed ze de Franse taal beheersen, Luca gokproblemen heeft, Cosima het bedrijf op nr 1 zet. Ik krijg het gevoel dat dit Danielle Steel eigen is. Gezien dit ook in de Weddingplanner ook het geval is. Persoonlijk vind ik het niet storend voor het verhaal.

Je leest grotendeels het verhaal van het hoofdpersonage Cosima een heel plichtsgetrouw persoon. Ze hecht veel waarde aan de geschiedenis van het merk en de sentimentele waarde van het bedrijf. Ergens is dit haar kracht en vind ik dit persoonlijk heel mooi. Echter heb ik het te doen met haar zusje Allegra die ondanks het ongeluk bruisend is van energie en vol zit met nieuwe ideeën om het merk wat hipper te maken. Voor mijn gevoel wordt er niet geluisterd naar haar. Danielle zette hun broer Luca perfect op papier, ik merkte dat ik mij ging ergeren aan zijn gedrag. Een volwassen man die een toelage krijgt en vervolgens het uitgeeft aan gokken. Hoe hij geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gedrag. Knap hoe zij dit personage neerzet. Je leest stukken van de verschillende personages die je ontmoet in het verhaal. Dit zorgt er voor dat je ze allemaal beter leert kennen en het verhaal meer vorm krijgt.

Het mooie aan dit boek is dat je zou denken dat het een roman is, echter speelt dit geen grote rol. De nadruk ligt echt op familie, het familiebedrijf, de relatie tussen de familieleden en het overeind houden van een bedrijf die in de financiële problemen heeft gezeten.

Het einde kan een verrassing zijn voor de lezer, echter zag ik deze wel een beetje aankomen. Het boek heeft een happy ending en aan elk personage is aandacht aanbesteed.

LS uitgevers heel erg bedankt voor het recensie exemplaar!

Meer recensies van Myfridayreads