Een verhaal dat meer is dan een feelgood tijdens kerst

Myfridayreads 30 november 2025
Een boek dat meer is dan alleen een boek over kerstmis. Mirjam beschrijft wat er kan gebeuren als je iemand verliest, het proces wat je door kan maken en over jezelf weer terug kunnen vinden. Dat alles in de sfeer van kerstmis en in Londen.

Het verhaal gaat over Emma, sinds haar beste vriendin is overleden durft ze veel niet meer. Haar broer boekt een vliegticket naar Londen om hem daar te ontmoeten. Tijdens de vlucht naar Londen komt ze iemand tegen uit het verleden waardoor ze wordt teruggeslingd wat er is gebeurt en haar verdriet.

Het verhaal leest vlot weg door de korte hoofdstukken en zinnen. Je leeft als lezer mee met Emma en ik vond het ontzettend sneu hoe haar leven is veranderd sinds het overlijden van haar beste vriendin. Hoe verder je leest hoe meer je ook komt te weten over wat er precies is gebeurd. In het begin weet je niet dat het gaat om haar beste vriendin. Heel knap hoe Mirjam dit opbouwt in het verhaal. Ze neemt de tijd, maar ondanks dat het over rouw gaat, zit er ook een deel feelgood en blijdschap in. Het is immers een kerstverhaal.

Ik vond het een ontzettend mooi verhaal, met diepgang en toch ook die kerstsfeer die je ziet op de voorkant.

Een fijn verhaal om te lezen tijdens de winterse kerstdagen!

Heel erg bedankt dat ik je verhaal mocht lezen en mee mag doen met de blogtour @mirjamaarts

Meer recensies van Myfridayreads

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.