Mysterieuze, historische roman

MyrtheSpitzen 27 januari 2026
Met dank aan lsuitgeverij heb ik dit boek mogen lezen. Wat een goed verhaal! Het spookt nog steeds rond in mijn hoofd. Alle verhaallijnen die samenkomen, de easter eggs die te vinden zijn en het prachtige boek over Roosje Arkenbout die door vervelende omstandigheden van rijkdom naar armoede als dienstmeid aan de slag moet bij Familie de Wit in Villa Zeldenrust. Dit geeft haar de nodige uitdagingen, want ze ontwikkelt gevoelens voor Theodoor, de zoon van haar bazin. Maar ze mag er niet aan toegeven, want ze is verloofd. Naast deze uitdaging is er ook iets mysterieus aan de hand met de Villa/Familie de Wit. Durft ze dit te onderzoeken? Wat als het misgaat en ze niet meer voor haar eigen familie kan zorgen? Is de waarheid wel zo fijn om te achterhalen of verliest ze dan alles? Want één ding is zeker, als ze betrapt wordt verliest ze haar baan en haar referentie voor een nieuwe baan.

Karin schrijft met prachtige zinnen. Je merkt aan het boek en de sfeer die ze creëert dat ze zich goed heeft ingelezen in de tijd waarin het zich afspeelt (1876). Ik had nooit gedacht dat ik zulke boeken leuk zou vinden, maar ik ben verkocht. Dankzij Karin heb ik besloten meer historische romans te lezen. Hopelijk minstens net zo goed als de boeken van Karin.

Het enige wat me niet zo aansprak in dit verhaal, vanwaar ik 4 en niet 5 sterren geef, is het ‘mysterieuze’ dat er gebeurt. Dat vond ik zelf toch minder passend, maar ik begrijp de keuze wel. Ik vond het alsnog een supermooi boek om te lezen en heb er van genoten.

Meer recensies van MyrtheSpitzen