Een prachtig vervolg

MyrtheSpitzen 23 januari 2026
Recensie van ‘Rendez-vous op Montmartre’ van @mirjam.mieserius

Q: Met welke hoofdpersoon uit welk boek zou jij kennis willen maken?

Het vervolg op ‘Bestemming Parijs’ en wat voor 1. Wat mij betreft beter dan deel 1!

Wat ben ik blij dit deel gelezen te hebben. ‘Rendez-vous op Montmartre’ krijgt van mij 4 sterren, net zoals het eerste deel, maar vind dit deel tot nu toe wel het leukst. Miriam schrijft heel realistisch. Het draait vooral om het kerstfeest (en de voorbereiding daarvan) van Sofia, waar iedereen voor uitgenodigd is, met het thema ‘rendez-vous’ - neem iemand mee! Gevoelens uit het verleden, die weer komen opduiken, onzekerheden, jaloezie, eenzaamheid, verdriet, angst, spelen allemaal een rol in dit boek. Het is leuk om Cloe, Lizzy en Sofia weer beter te leren kennen. Door het boek heen zie je ook karaktergroei/ontwikkeling. Het is fijn om te zien dat niet alles perfect gaat, iets wat ook niet hoeft. Dat maakt dit boek wel bijzonder. Normaal lees ik een boek en op het einde is het nog lang en gelukkig. In deze serie leren de dames steeds meer van zichzelf te houden, maar zijn er ook genoeg punten waaraan gewerkt moet worden, met of zonder liefde.

Ik vond het heerlijk dat er een sneeuwballengevecht in dit boek zat. Ik zag het helemaal voor me en moest weer even terugdenken aan begin januari, toen we ook sneeuw in ons land hadden. En wat lijkt me Parijs magisch, als het besneeuwd is.

Ik ben heel blij dat er nog een deel 3 is, want ik wil eigenlijk nog geen afscheid nemen van deze drie dames. Degene die ik het meest irritant vond in deel 1, sluit ik ook steeds dieper in mijn hart. Ik kijk uit naar de Côte d’Azur en hoop natuurlijk op heel veel liefde. Uit deel 2 is gebleken dat ondanks alles, de liefde voor hun vriendschap overwint en dat ze samen het avontuur willen blijven aangaan. Stiekem vind ik het wel jammer dat we Parijs gaan verlaten!

Meer recensies van MyrtheSpitzen