Prachtig beschreven emoties

MyrtheSpitzen MyrtheSpitzen
12 mrt 2026

Voor de blogtour heb ik dit e-book mogen lezen. Livia’s geheim krijgt van mij 4 sterren , al vond ik die boek wel het minste van de drie (Merels geheim en Sara’s geheim).

Dit boek is geschreven in makkelijke taal, zodat het snel doorleest. Dat is erg fijn aan het boek. Eigenlijk wil je gedurende het boek er achter komen hoe het afloopt met Livia, die niet een makkelijk leven heeft gehad. Het boek begint met de brief van haar overleden partner, die een tijd was vreemdgegaan. Hij legt uit waarom hij bepaalde beslissingen heeft genomen, maar Livia snapt er niets van en besluit te vertrekken naar Oostenrijk. In Oostenrijk wil ze zichzelf opnieuw leren kennen. Daar ontmoet ze vele nieuwe mensen, terwijl in haar huis in Nederland de huurder Scott gaat wonen. In Oostenrijk maakt ze kennis met een man, met wie ze af en toe een leuke nacht beleeft en zelf maakt ze wandelingen om er achter te komen wat ze wil in het leven. En wat dat is, mag je zelf lezen.

De auteur schrijft via een mooi verhaal over verschillende thema’s, zoals rouwverwerking, verlies, vreemdgaan, vertrouwen, liefde, identiteit. Deze thema’s zijn natuurlijk heel actueel en worden realistisch beschreven, al vond ik wel dat het einde van het verhaal snel ging.

Al met al was het een mooi boek om te lezen. Op de een of andere manier werd ik minder geboeid dan de eerste twee verhalen, maar ik zou hem zeker aanraden om te lezen. Hij zal goed te lezen zijn zonder de eerste twee delen te lezen, maar omdat die boeken ook goed zijn, raad ik je aan om eerst Merels en Sara’s geheim te lezen en dan als afsluiting dit boek. Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur!

Meer recensies van MyrtheSpitzen