Een boek waarin je wilt verdwalen

MyrtheSpitzen MyrtheSpitzen
6 mrt 2025

Wat een geluk had ik, toen ik uitgekozen werd door lsuitgeverij en zininfeelgood om dit e-book in ontvangst te nemen. Naarmate het boek vorderde, begon ik te beseffen hoeveel geluk ik had. Het boek krijgt dan ook 5 sterren.

Lilian Delaney droomt van een toekomst als boekbinder, maar zit vast tussen de muren van haar vaders boekwinkel en het boekbindvak dat door mannen gedomineerd wordt. Ze vindt een verbrand boek, waarin zich een geheime brief bevindt. Deze brief brengt een mysterie met zich mee dat Lilian maar al te graag zou willen oplossen. Er blijken meer mensen op zoek te zijn naar het volledige verhaal. Deze mensen doen geen stap achteruit en zijn niet bang om Lilian tegen te houden, koste wat kost. Zal Lilian de waarheid boven tafel krijgen? Wat moet ze er allemaal voor opofferen? Moet ze niet focussen op haar droom? Onder andere deze vragen houden Lilian ook bezig. Ze wil immers de mensen om zich heen niet verliezen. Maar heeft ze een keuze?

A.D. Bell is een geweldige auteur, die precies de juiste spanning in het verhaal weet te krijgen. Meer dan ik had verwacht voor een roman met een zoektocht in 1901. Ik zou het dan ook zeker een thrillerroman willen noemen. Ik wilde weten wat zich in haar verleden af heeft gespeeld. Waarom ze sommige keuzes maakt. Of het mysterie echt was, of dat het een verzonnen verhaal was. Of ze een keuze kan maken tussen verschillende mannen in het verhaal.

De auteur maakt gebruik van goedlopende zinnen. Genoeg beschrijvingen om het verhaal voor je te zien, maar niet te lange beschrijvingen waardoor je uit het verhaal raakt. Het verhaal is zeer goed bedacht, van begin tot eind. Het neemt je mee en het voelt alsof je soms Lilian zelf bent. Tegelijkertijd leer je ook wat over het leven van begin 20e eeuw en over het van van de boekbinders.

Dit boek is, zoals de quote van het begin van het boek zegt, voor wie graag verdwaalt in een goed boek. Ik raad het jullie ten zeerste aan om te lezen. Ik ben blij dat ik het gelezen heb, maar had nog wel heel wat uren meer willen verdwalen in dit prachtige boek.

Meer recensies van MyrtheSpitzen