Liefde en misdaad: een ideale combinatie

MyrtheSpitzen 04 januari 2026
Wat ben ik blij dat ik ‘Blinde Obsessie’ heb gelezen. Ik heb me zeer vermaakt met het e-boek dat ik opgestuurd kreeg van Uitgeverij Hartklopper. Het krijgt van mij vier sterren.

De auteur, die ik voorheen nog niet kende, heeft een fijne schrijfstijl. Ze schrijft een verhaal over Emma, die zich heeft opgegeven voor een datingprogramma. Emma heeft al spijt van haar keuze op het moment dat ze bij haar aan de deur komen met camera’s en de filmpjes moet bekijken van de jongemannen die graag bij haar langs willen komen. Een van hen reist met een andere intentie naar haar B&B. Dit weet je voor je begint te lezen, als je de flaptekst hebt gelezen. Dat maakt het verhaal al gelijk iets spannender. Je weet dat er iets gaat gebeuren, maar niet wanneer en door wie.

Doordat het verhaal over Emma soms onderbroken wordt door momenten uit haar verleden en brieven van haar geheime minnaar, krijgt het verhaal nog een andere dimensie. Je leert Emma hierdoor goed kennen en dat vind ik als lezer alleen maar leuk!

Het verhaal leest vlot door en soms vond ik het heel snel gaan met het tempo. Dan had ik er nog wel wat langer in willen zitten, iets meer details willen weten. Een goed bedacht verhaal, al is het gek dat 'de obsessie' voor miin gevoel niet leek te bestaan, tussen het programma en het einde van de middelbare schoolperiode van Emma.

Het is zo'n boek dat je in een teug wilt uitlezen, een cozy crime, waarbij je wilt weten hoe het Emma in de liefde vergaat en wat voor intentie de man heeft die voor Emma afreist naar Toscane. Een heerlijk boek!

Meer recensies van MyrtheSpitzen