Een van mijn eerste fantasyboeken
De Laatste Ravendochter - Merel Godelieve
Erin woon als zeventiende barones van Tuar in het kasteel waar ze als klein meisje opgroeide. Nadat ze haar moeder was verloren, werd ze grootgebracht door haar oma. De jonge Erin had altijd al het vermoeden dat ze anders was dan de andere kinderen. Ze leek te beschikken over de kracht om iemand dood te wensen die haar pijndeed.
Het debuut van Merel is gelijk een knaller
Dit prachtige boek straalt door zijn fantastische vormgeving. Van de sprayed egdes, naar de tekeningen en tot de hoofdstukaanduidingen schreeuwt alles een fantasyboek. Door het epische liefdesverhaal deel ik hem in onder het de populaire romantasy genre.
Jullie weten dat ik geen diehard fantasy lezer ben, maar ik beloof je dat dit boek ook jouw mening gaat veranderen. Door het gebruik van magisch realisme ontstond er gave wereld waar we toch weer zien dat vrouwen de touwtjes in handen hebben op onze planeet. Hoe kan het ook anders? Girls run the world En al helemaal de ravendochters! Deze bloedlijn van vrouwen doen je verstelt staan met hun sterke krachten.
De combinatie met de Ierse folklore vond ik bewonderingswaardig en Merel heeft een bloedlijn gecreërd waar wij hopelijk nog geen afscheid van hoeven nemen.
@merelgodelieve gefeliciteerd met het extreem goede eerste boek & @ls bedankt voor het recensie-ecemplaar
Het debuut van Merel is gelijk een knaller