Feelgood met culinaire lekkernijen

NaomiKoetje 07 augustus 2025
Polly is eigenaresse en foodinfluencer van “Polly’s Potten” . Waarin ze heerlijke recepten deelt waar haar volgers dol op zijn. Ze is bezig met het publiceren van haar eerste kookboek wanneer het noodlot toeslaat. Ze wordt beschuldigt van plagiaat door een collega. Haar recepten blijken verdraait veel te lijken op zijn nieuwste kookboek, maar ze heeft het niet eens gelezen? Ze vlucht naar het schattige Cornwall in Engeland voor een nieuwe start. Daar maakt ze niet alleen wat betreft haar werk een nieuwe start

Dit is een heerlijke cozy weglezer voor een middagje in de tuin! Ik vond de Engelse invloeden van het eten erg smakelijk om te lezen en die Fish & Chips die ze beschrijven moet ik een keertje eten. Hierdoor werd het Engelse gevoel van het plaatsje Cornwal nog geloofwaardiger. De liefde van Polly voor het eten spat van de pagina’s. Voor foodies is het daarom extra leuk om te lezen.

Ook is Floortje de romancelovers niet vergeten. Ze bracht een knappe Engelse man in het leven van Polly die dit helemaal niet zag aankomen. Percy heeft alleen ook wat andere prioriteiten en voelt hij wel hetzelfde als zij voor hem? Is hun relatie alleen zakelijk en foodgerelateerd of vinden ze elkaar ook in de liefde?

Het is een korte roman en daarom volgen de gebeurtenissen snel op elkaar. Het is dus vlotjes doorlezen. Floortje heeft al aangekondigd een vervolg aan het schrijven te zijn en hoop dat ze een ander land ontdekt in Polly’s culinaire wereld.

Floortje gebruikt hedensdaagse gebeurtenissen als een maken van een podcast en influencer zijn. Hierdoor kan ze een stoffige imago van kookboek te niet doen.

Floortje we wachten op het vervolg van Polly!

Dankjewel dat ik jouw eerste gedrukte boek mocht lezen

Meer recensies van NaomiKoetje