Historisch Delftse kraker

NaomiKoetje 30 oktober 2024
Wanneer je houdt van de Nederlandse geschiedenis, historische Nederlandse steden en moordverhalen, dan moet je dit boek absoluut gaan lezen!

Vanaf het begin pakt het verhaal je meteen en wil je alsmaar doorlezen. Het begint meteen met de stadstour door Delft en gids Victor vindt een dood persoon op de Grote Markt. Alleen blijft het niet bij deze ene dode.
De doden hebben allemaal één ding gemeen, het valt en staat met Balthasar Gerards, de moordenaar van Willem van Oranje. Ruim 400 jaar later is dit verhaal nog erg bekend.
En alle doden hebben een papiertje in hun hand met een hint naar een Bijbeltekst. Deze historische details vond ik erg interessant om te lezen en absoluut een meerwaarde voor het verhaal!

Victor kan het papiertje niet loslaten en gaat zelf ook op onderzoek uit. Hetzelfde doet rechercheur Bobbi. Ze hebben gelijk een klik en het lijkt alsof zij als enige de verbanden lijken te zien. Maar dit wordt wel langzaamaan opgebouwd. Dit zorgt voor een goede spanningsboog en je raakt als lezer meegezogen in dit verhaal.

Je voelt de gehele tijd hoe Victor zich voelt in de zoektocht en het is soms net alsof je er zelf bij bent. Heel erg knap en goed geschreven.

Er wordt iedere keer in gedeeltes naar het eind toe gewerkt. Doordat er steeds meer puzzelstukjes bijeen komen, ga je zelf stukjes invullen. En dan ineens gebeurt er het tegenovergestelde van wat jij verwachtte. Door deze plottwist blijf je je aandacht er bijhouden, erg tof geschreven!

Ik heb het boek binnen drie dagen gelezen en vind het jammer dat hij nu uit is. Kan niet wachten op nieuwe boeken van Windmeijer!

Harper Collins en Jeroen Windmeijer, erg bedankt voor die recensie exemplaar!

Meer recensies van NaomiKoetje