Advertentie
    Natasha Hebban Team

In Mijn jaar na jou vertelt Cara hoe haar perfecte leven compleet veranderde toen haar beste vriendin omkwam bij een ongeluk dat zij overleefde. Een ongeluk waar ze zichzelf de schuld van geeft, maar niemand weet precies waarom. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er precies is gebeurd die Oudejaarsavond en je begrijpt direct waarom Cara zich zo verantwoordelijk voelt. Om door te gaan, zal ze het verleden moeten loslaten. Haar nieuwe vrienden kunnen haar daarbij helpen, maar Cara vindt het moeilijk om mensen toe te laten. Uiteindelijk weet de charmante Hector met al zijn wijsheden tot haar door te dringen: ''Niets ter wereld kan je buitensluiten als je jezelf toestaat om er deel van uit te maken.'' Maar ook Hector blijkt een roerig verleden te hebben dat hij liever verbergt voor anderen. Kunnen twee beschadigde jongeren elkaar wel gelukkig maken?

De schrijfstijl van Nina de Pass is vlot en intrigerend. Ze weet de spanning van Cara's geheim goed op te bouwen. Je moet gewoon weten wat er gebeurd is tijdens Oudejaarsavond. Omdat je alles leest vanuit Cara's oogpunt leer je haar steeds beter kennen en begrijpen. Je snapt waarom ze zich schuldig voelt, maar je gunt haar ook het verleden een plekje te geven. Alle mensen op Hope helpen haar door haar allerlei levenswijsheden mee te geven die je als lezer ook goed kunt gebruiken: ''Je hebt het ergste al meegemaakt en dat heb je overleefd. Je kunt niet terug, alleen maar verder. De tijd is alleen van belang voor de levenden, Cara. Dit is jouw tijd.''

Mijn jaar na jou leert je het verleden te accepteren, zodat je vol goede moed de toekomst in kunt gaan. Een prachtig verhaal.

Reacties op: Een prachtig verhaal!

38
Mijn jaar na jou - Nina de Pass
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners