Een lach en heel veel tranen
Toen ik dit boek ontdekte, wist ik dat het een bijzonder verhaal zou zijn. Dat het zo goed geschreven is, wist ik toen natuurlijk nog niet. Ik heb dit boek gelezen tijdens mijn zomervakantie, en ben er zo in een dag doorheen gegaan. Dit is absoluut een van mijn favoriete boeken allertijden!
Dit boek volgt Lenni, we weten dat ze ziek is en dat ze binnenkort dood zal gaan. In het ziekenhuis ontmoet ze haar vriendin Margot, die hetzelfde lot zal ondergaan. Het verschil tussen beide is dat Lenni pas 17 is, Margot al 83. Samen hebben ze al 100 jaar geleefd.
Dit boek is heel knap geschreven, het bespreekt een zwaar onderwerp, maar houdt het toch luchtig. Ik kon ook bijna niet geloven dat dit het debuut is dan Marianne Cronin. De vriendschap tussen Lenni en Margot wordt simpel beschreven, en vervolgens hoor je over hun levens. Ook worden Lenni's andere relaties in het ziekenhuis heel waardevol beschreven. Zo wordt zelfs een onderwerp als religie leuk om over te lezen.
Ik geef dit boek 5 sterren, dit boek hoort zonder twijfel tot mijn favoriete boeken allertijden. Het begon met een lach, maar er zijn genoeg tranen voorbij gekomen. Precies wat ik zoek in een boek. Gaat dit lezen mensen!