Spannend en feministisch
Ik heb dit boek gelezen voor de Hebban Leesclub. Ik was erg blij dat ik met de leesclub mee mocht doen want dit boek valt binnen mijn favoriete genre. Ik lees dan ook veel boeken die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Persoonlijk was ik erg tevreden met het ritme van Sterren in de Schemering. De opbouw van het boek zorgt ervoor dat je er makkelijk doorheen leest.
In dit boek volgen we Evelyn en Peter, twee Amerikanen die in Munchen werken, en ze raken bevriend. Vervolgens volg je wat er in hun levens gebeurd in de aanloop van de Kristallnacht en daarna. Evelyn is een buitenlandverslaggever, en Peter werkt aan zijn proefschrift op de Universiteit. Beiden zien de Duitsland om zich heen veranderen en hebben daar zo hun ideeën over.
Dit boek gaat over vriendschap, liefde en werk. Over werkende, ongetrouwde vrouwen en over politiek. Er worden veel onderwerpen aangetikt in dit boek. Het is knap geschreven over al die onderwerpen, zonder toch rommelig te worden. Het begint soepel en redelijk langzaam, maar wordt steeds meer opgebouwd tot een spannend hoogtepunt.
Ik geef Sterren in de Schemering 4 sterren. Het verhaal was goed, het is prettig geschreven, en ik vind het altijd leuk als er een krachtige vrouwelijke hoofdrol is. Toch miste ik wat diepgang. Misschien komt het doordat er zoveel aan bod kwam, dat het lastig werd om alles uit te schrijven. Als ik aan het einde niet weggeblazen ben en allerlei emoties voel, dan verdient het net geen 5 sterren van mij, maar 4 is het zeker wel waard.