Een verhaal waar je blij van wordt.

nathieleest 04 oktober 2025
Met Alles op alles heeft Marijke Vos opnieuw een heerlijk feelgoodverhaal geschreven waar je vanaf het eerste moment al blij van wordt. Deze heruitgave in een fris nieuw jasje heeft alles wat je van haar boeken gewend bent: humor, warmte, ontroering én een vleugje spanning.

We volgen Nadja, die na een ingrijpende gebeurtenis besluit haar sabbatical door te brengen in het knusse huis van haar oudtante Ella in Engeland. Wat een rustige periode had moeten worden, verandert al snel in een avontuur vol onverwachte gebeurtenissen. De mysterieuze geschiedenis van een verlaten landhuis, de vondst van Ella’s dagboek en de plannen van projectontwikkelaar Benjamin Logan zorgen ervoor dat Nadja in een strijd belandt om iets te redden wat al sinds haar jeugd belangrijk voor haar is. Daarbij krijgt ze hulp van een bont gezelschap dorpsbewoners, die ieder op hun eigen manier kleur geven aan het verhaal.

Marijke Vos weet als geen ander personages tot leven te wekken. Nadja en de mensen om haar heen voelen echt, alsof je ze persoonlijk kent. Hun warmte, eigenaardigheden en onderlinge band maken dat je niet alleen toeschouwer bent, maar zelf bijna onderdeel wordt van de schilderclub die zich verzet tegen de sloop van het prachtige landhuis.

Marijke zorgt dat het niet alleen een lief en romantisch verhaal is, maar ook diepgang heeft. Het verweeft heden en verleden, dromen en keuzes, liefde en verlies. Zij weet humor en emotie moeiteloos te combineren en dat maakt dat je blijft lezen – met een glimlach, maar soms ook met een traan.

Aan het einde sloeg ik het boek dicht met een zucht van tevredenheid en een kleine traan die nog over mijn wang rolde. Alles op alles is feelgood op zijn best: een verhaal dat je laat genieten en ontroert. Heerlijk!

Meer recensies van nathieleest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.