Een feestje om te lezen!
Wat een heerlijk boek was dit! Vanaf de eerste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal van Essie en wilde ik Langeveen niet meer verlaten. Het idee van een klein dorp waar iedereen elkaar kent, en waar geheimen dus nauwelijks geheim kunnen blijven, geeft meteen een fijne setting vol herkenning én nieuwsgierigheid. En wanneer het jaarlijkse Volksfeest verandert in een gemaskerd bal, weet je gewoon dat er van alles staat te gebeuren. En dat doet het!
Wat ik zo sterk vond, is hoe levendig de personages zijn neergezet. Marjon schrijft zo vlot dat je Essie, Ralph en Joshua gewoon voor je ziet. Het voelt bijna alsof je zelf met hen in Langeveen rondloopt. Vooral de scènes op Essies werk, waar ze met de oudere dames haar liefdesleven bespreekt, vond ik fantastisch. Je merkt aan alles dat de schrijfster oog heeft voor kleine, alledaagse momenten die een verhaal net dat beetje extra geven.
Daarnaast vond ik de humor in dit boek geweldig. Het leest niet alleen ontzettend lekker weg, maar het maakt je ook echt blij. De broertjes Ralph en Joshua zijn twee mannen die je zó in je eigen leven zou willen hebben, en je leeft helemaal mee met Essies keuzes en twijfels. Juist dat zorgt ervoor dat het verhaal niet alleen luchtig en vrolijk is, maar ook diepgang heeft.
En dan Essie zelf… wat een prachtige ontwikkeling maakt zij door. Van een jonge vrouw die vaak aan zichzelf twijfelt, groeit ze stap voor stap naar iemand die haar eigen ruimte durft in te nemen. De slotconfrontatie met haar moeder raakte me echt. Zo eerlijk, kwetsbaar en mooi. Een ontroerend einde van een boek dat ik met een grote glimlach én een brok in mijn keel dichtsloeg.
“Ontmaskerd” was voor mij een feest om te lezen. Een heerlijke feelgood vol humor, liefde en mooie levenslessen. Vijf dikke sterren van mij!