Een verhaal voor warmte, fijne personages en een heerlijke setting.
Wat een heerlijke verrassing was dit boek! Hoewel Geluk als hoofdgerecht het tweede deel is in de serie Het bosrestaurant, kon ik er zó in duiken zonder het eerste deel gelezen te hebben. Toch weet ik zeker dat ik ook snel in het eerste deel ga beginnen, want deze setting en personages wil ik gewoon niet meer loslaten.
De kleurrijke cover nodigt meteen uit en geeft al precies de warme en gezellige sfeer van het verhaal weer. In dit deel maken we kennis met Nova, een alleenstaande moeder die vol enthousiasme het team van bosrestaurant Oranjebloesem komt versterken. Haar vrolijke kledingstijl en open karakter zorgen ervoor dat ze niet alleen door de vaste gasten, maar ook door mij als lezer meteen in mijn hart werd gesloten. Haar zoontje Joey is een absoluut pareltje in dit verhaal – telkens als hij verscheen, heb ik zitten genieten.
En dan is er Matthijs, de stille maar charmante boswachter. Het kat-en-muisspel tussen hem en Nova leest heerlijk weg, maar de kracht van dit boek zit vooral in de hele groep rondom het restaurant. Iedereen geeft om elkaar, ze steunen elkaar, en samen creëren ze die warme plek waar je als lezer het liefst zelf een tafeltje zou reserveren.
Marieke Douwes weet een prettige balans te vinden tussen de gezelligheid van de setting en de serieuzere thema’s uit Nova’s verleden. Daardoor wordt het verhaal nergens zwaar, maar wel echt en geloofwaardig. Haar schrijfstijl is soepel en sfeervol – je waant je gewoon midden in het bosrestaurant.
Ik heb intens genoten en kijk nu al reikhalzend uit naar het volgende deel, waarvan ik hoop dat Javi, de websitebouwer, de hoofdrol krijgt. Als het net zo hartverwarmend wordt als dit verhaal, dan ben ik er weer helemaal bij.
Een dikke vier sterren voor dit tweede deel – een boek vol warmte, personages die je in je hart sluit en een setting waar je keer op keer naar terug wilt keren.