Een roman met historie, romantiek en een prachtige setting.

nathieleest 11 september 2025
Met Geheimen op het eiland levert Rebecca Alexander een sfeervol tweede deel in haar Cornwall-serie af, dat overigens uitstekend los te lezen is. De auteur weet opnieuw de bijzondere setting van de Scilly-eilanden tot leven te wekken en combineert dit met een verhaal vol emoties, keuzes en mooie verhalen uit het verleden.

We maken kennis met Charlotte Kingston, die na een pijnlijke relatiebreuk een nieuwe start zoekt. Haar werk brengt haar naar de Scilly-eilanden, waar ze in haar jeugd heerlijke zomers doorbracht met haar grootouders. Daar staat haar nu een lastige taak te wachten: het sluiten van de dorpsschool. Al snel raakt Charlotte echter verweven met het eilandleven en de mensen die er wonen. In het bijzonder Ash, een vader die meer bij haar losmaakt dan ze had verwacht.

Naast deze verhaallijn in het nu, voert Alexander ons terug naar de jaren veertig, waar Jenny tijdens de Tweede Wereldoorlog voor moeilijke keuzes komt te staan. De verweving van beide tijdlijnen is zo mooi uitgewerkt: de hoofdstukken sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen voor een aangename afwisseling. Het verhaal over de gecodeerde brieven van Charlotte’s grootmoeder geeft de roman bovendien een goede, historische dimensie.

Alexander schrijft in een toegankelijke stijl, met korte hoofdstukken die uitnodigen om telkens “nog eentje” te lezen. De sfeervolle beschrijvingen van Cornwall en de eilanden maken dat je het helemaal voor je ziet.

De personages, zowel in het heden als in het verleden, zijn fijne karakters en roepen sympathie op, waardoor je met hen meeleeft.

Geheimen op het eiland is een roman over hoop, tweede kansen en de kracht van verbondenheid. Voor wie houdt van een combinatie van romantiek, historie en een prachtige setting, is dit een aanrader.

Meer recensies van nathieleest