Het feest van de Riva’s: een nacht die niemand zal vergeten.
Soms heb je van die auteurs waarvan je wéét: dit wordt weer genieten. Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid is er weer zo eentje. Auto-buy, zonder twijfel. En ja hoor… ik heb opnieuw gelachen, geslikt en met een brok in mijn keel zitten lezen. De kinderen van de familie Riva? Die heb ik stuk voor stuk in mijn hart gesloten.
We bevinden ons in Malibu, 1983. Het is de dag van hét jaarlijkse zomerfeest van de beroemde Riva’s. Een avond waar de hele jetset van LA bij wil zijn. Maar achter de schermen rommelt het. Nina, het gezicht van de familie en professioneel surfer, staat liever niet in de spotlights. Ze is net verlaten door haar bekende echtgenoot en moet zich opnieuw staande houden. Haar broers Hud en Jay dragen ieder hun eigen geheimen met zich mee, en jongste zus Kit heeft iemand uitgenodigd die de avond voorgoed zullen veranderen. Wat begint als een glamoureus feest, eindigt in een nacht die alles in vuur en vlam zet; letterlijk.
Wat Taylor Jenkins Reid zo sterk maakt, is haar manier van sfeer neerzetten. De surfscènes, de villa’s, het zwoele zomergevoel. Het hele verhaal leeft. Ze schrijft zo filmisch dat je er middenin zit.
Maar onder die zonnige buitenkant schuilt een verhaal over familie. Over wat het betekent om elkaar vast te houden, zelfs als je elkaar soms kwijtraakt. Over de druk van verwachtingen, over ouders die tekortschieten, over liefde die niet altijd blijft. Het is precies die mix van emotie en vaart waar Reid zo goed in is.
Ik merkte dat ik me verbonden voelde met meerdere personages tegelijk. Hun zoektocht naar liefde, erkenning en een plek waar ze écht zichzelf mogen zijn raakte me. Vooral de onderlinge dynamiek tussen de broers en zussen vond ik prachtig uitgewerkt.
Mijn enige kleine kritiekpunt? Tijdens het feest zelf worden er veel bijfiguren geïntroduceerd. Soms zóveel, dat ik even moest schakelen wie ook alweer wie was. Voor mijn gevoel had het iets compacter gemogen om de focus nog sterker op de Riva’s te houden. Maar eerlijk? Dat is echt een detail.
Al met al weer een heerlijke, meeslepende roman vol emotie, zomer vibes en familiegeheimen. Een boek om in te verdwijnen. Het liefst met een zonnetje erbij.