Venetië, verraad en veel tassen: Danielle Steel op haar best!
Danielle Steel is en blijft een naam die je meteen associeert met prachtige verhalen vol rijkdom, drama en sterke vrouwen. Ook met Palazzo heeft ze me opnieuw weten te raken. Ik heb al meerdere boeken van haar gelezen en telkens weet ze die unieke mix van glamour en tragedie neer te zetten.
In dit verhaal maken we kennis met Cosima Saverio, een jonge vrouw die na een tragisch ongeluk van haar ouders plotseling verantwoordelijk wordt voor haar familie, hun eeuwenoude palazzo in Venetië én het familiebedrijf. Terwijl ze haar plek vindt als sterke leider, komt er steeds meer druk op haar schouders te liggen. Vooral wanneer haar broer Luca door zijn gokverslaving alles dreigt te verwoesten waar Cosima zo hard voor heeft gevochten. En dan is er nog de intrigerende handtassenmagnaat Olivier Bayard, met wie Cosima een bijzondere band opbouwt…
Wat ik zelf ontzettend leuk vond, is dat handtassen een belangrijke rol spelen in dit boek. Als echte tassenliefhebber genoot ik van de prachtige beschrijvingen – ik zag mezelf al rondlopen met zo’n elegante creatie in de straten van Parijs of Venetië. Steel weet de luxe wereld zo levendig neer te zetten dat je je er zelf even in waant.
De schrijfstijl is typisch Danielle Steel: vlot, meeslepend en beeldend. Ze introduceert je snel in de wereld van de familie Saverio en zorgt ervoor dat je met iedereen meeleeft. Cosima is een personage dat ik in mijn hart sloot: een sterke doorzetter, maar tegelijk een warme vrouw die ondanks alles in haar broer blijft geloven.
Dan die prachtige setting. Het palazzo in Venetië werd zó mooi omschreven dat ik er graag eens zou rondlopen. De combinatie van familiebanden, dramatische wendingen en dat vleugje luxe maakt Palazzo tot een echte Steel-roman die je in één adem uitleest.
Een dikke vier sterren – en voor iedereen die houdt van sterke vrouwen, meeslepende verhalen én een tikje glamour, is dit boek absoluut een aanrader.