Van Ierland tot New York: een romcom vol humor en chemie.
In dit verhaal neemt de schrijfster je mee naar het pittoreske Ierland én bruisend New York, met een flinke dosis ongemakkelijke situaties, spitsvondige dialogen en charmante personages. Dit boek begint gelijk hilarisch met een bijzondere oneighstand.
We volgen Sarah, een architect uit New York, die haar hart al jaren zorgvuldig afschermt. Haar liefdesleven beperkt ze tot onenightstands: veilig, kort en zonder risico op gebroken harten. Tot ze op de bruiloft van haar vriendin ontdekt dat haar laatste avontuurtje niemand minder is dan Declan – de knappe, ietwat irritante broer van de bruidegom, en daarmee ook de nieuwe zwager van haar beste vriendin. Tijdens de bruiloft kunnen ze elkaar niet ontlopen, wat bij Sarah leidt tot gevoelens die ze liever niet wil erkennen. Eenmaal terug in New York probeert ze Declan te vergeten, maar het is duidelijk dat hij meer indruk heeft gemaakt dan ze wil toegeven. Walsh weet Sarah’s innerlijke strijd op geloofwaardige wijze neer te zetten en kaart op een luchtige manier het thema ‘openstaan voor liefde’ aan.
De twee lijken elkaar op magische wijze steeds weer tegen te komen, van bruiloftstaferelen in Ierland tot toevallige ontmoetingen in New York. Langzaam maar zeker brokkelt Sarah’s muur af.
De chemie tussen Sarah en Declan is levendig en vaak hilarisch. Vooral de scherpe dialogen en bijpersonages zorgen voor dat echte romcomgevoel. De setting – van sfeervolle Ierse dorpjes tot drukke stadsscènes – wordt heerlijk beeldend beschreven.
Toch had ik het gevoel dat ik een beetje op afstand bleef. De emoties gingen nooit echt diep, waardoor het verhaal meer vermakelijk dan meeslepend werd.
Kortom: een leuke, vlotte feelgood met humor en charmante momenten, maar zonder de emotionele intensiteit die je soms hoopt te vinden. Perfect voor wie gewoon even wil ontspannen met een romantische komedie waar je glimlachend doorheen vliegt.