Een frisse start in Canada: feelgood met diepgang en lef
Soms heb je gewoon zin in een verhaal dat net even anders is dan de standaard feelgoodroman – iets met diepgang, herkenbare worstelingen én een portie Canadese natuurpracht. Isabelles vlucht, het eerste deel in de nieuwe Blossom Valley-serie van Ellen Rink, is precies dat.
We volgen Isabelle, een vrouw die vastzit in haar werk, haar relatie en eigenlijk ook in zichzelf. Ze is moe, emotioneel leeg en klaar met het altijd maar iedereen tevreden willen houden. Als haar broer Guus, met wie ze een heftige jeugd deelt, de jackpot wint in een loterij, besluit hij samen met haar zijn droom achterna te gaan: een nieuw begin in het westen van Canada.
Dit verhaal gaat net verder dan een standaard ‘vrouw vlucht – komt tot zichzelf – wordt verliefd’-verhaal. Ellen Rink neemt de tijd om het verleden van Guus en Isabelle uit te diepen, zonder dat het zwaar of traag wordt. De dialogen zijn een van de grote troeven van dit boek. Ellen heeft dit zo knap gedaan. Ze zijn zo scherp, echt en raak dat je het gevoel hebt ook in die blokhut te zitten. Je voelt mee met Isabelle, die eindelijk haar stem begint te vinden – en dat is zó fijn om te lezen.
De schrijfstijl is vlot, beeldend en luchtig met precies de juiste balans tussen emotie en humor. Ellen Rink weet sfeer te vangen alsof je zelf door de straten van Silverlake slentert of in de verte de paarden op de ranch hoort hinniken.
Isabelles vlucht is een frisse en warme roman over jezelf hervinden, familiebanden herstellen en nieuwe kansen durven grijpen. Een heerlijke leeservaring. Ik heb nu al zin in meer Blossom Valley!