Volop University vibes en een romance met diepgang.

nathieleest 04 december 2025
Ingekaderd is precies zo’n YA-boek waar je even lekker in kunt verdwijnen: dik, meeslepend en gevuld met alle University drama’s die je maar kunt wensen. Maar dan wel met een flinke emotionele onderlaag. Suzanne Pruim weet als geen ander hoe je personages neerzet die echt leven.

We volgen Sophie, een Nederlandse girl-on-a-mission die de oceaan over vliegt om eindelijk uit de schaduw van haar overbeschermende ouders te stappen. Nieuw land, nieuwe kansen… en dan staat daar meteen Liam. De ultieme Amerikaanse bad boy, arrogant, knap en totaal gewend dat iedereen om hem heen doet wat híj wil. Maar achter die grote mond en perfecte looks blijkt veel meer te schuilen dan je in eerste instantie denkt.

Wat ik vooral sterk vond, is dat Suzanne de persoonlijke geschiedenis van beide hoofdpersonages mooi en gelaagd opbouwt. Sophie probeert haar eigen kracht te vinden, terwijl Liam vastzit in de verwachtingen van zijn vader en zijn perfect geacteerde houding. Vooral bij Liam zit er zoveel pijn en onmacht onder de oppervlakte dat je soms echt even moet slikken.

Het verhaal wordt afwisselend vanuit Sophie en Liam verteld, wat supergoed werkt. Je krijgt niet alleen hun acties, maar ook hun angsten, twijfels en gedachten mee. Soms wilde ik ze serieus door het boek heen schudden en roepen: praat nou gewoon met elkaar! Maar juist die botsende gevoelens en dat onbegrip maken het verhaal geloofwaardig en intens.

Suzanne’s schrijfstijl leest heerlijk weg: luchtig waar het kan, raak waar het moet. Je glijdt door de hoofdstukken heen en voor je het weet zit je al halverwege met een brok in je keel én een glimlach op je gezicht.

Ingekaderd is een fijne, vlot geschreven YA vol spanning, emotie en twee personages die je langzaam maar zeker in je hart sluit. Een boek dat perfect is voor lezers die houden van sterke karakterontwikkeling, University vibes en romance met diepgang.

Meer recensies van nathieleest

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.