Originele roman die rustig begint en later wat meer vaart krijgt
Eerder gepubliceerd bij @NeeltjesBoeken
Margo heeft samen met haar vriendin Jo een podcast: De zeven regels voor hartenbrekers. Ze hebben dit bedacht als antwoord op alle druk en schaamte die de maatschappij op single vrouwen legt. Hierin staan regels als: Blijven slapen is een no-go. & Wat je ook doet, zorg dat je geen gevoelens krijgt.
Jo is van die regels afgeweken en gaat trouwen. Ze krijgt een mooie reis aangeboden als ze het bedrijf gaan promoten via de podcast. Zo vertrekken Jo en Go twee weken voor de bruiloft al om leuke dingen te doen en het huwelijk voor te bereiden. Uiteraard gaat de verloofde van Jo, Peter, ook direct mee. En de getuige van Peter: Declan. Margo kent hem nog van school en vindt hem heel irritant.
Voor het volgende seizoen is Margo aan het bedenken wat ze met de podcast moet nu Jo gaat trouwen. Ze besluit een experiment aan te gaan door alle zeven regels te breken. Een slachtoffer heeft ze al binnen handbereik: Declan. Dat kan niet misgaan toch?
Zeven regels voor hartenbrekers komt rustig op gang. Het begint met de aankondiging van Jo’s huwelijk. Daarna gaat het verder met de boottocht naar de vakantiebestemming en de ontmoeting met Declan. Gelukkig komt er daarna wat meer vaart in. Het verhaal leest erg prettig en heeft af en toe wat humor. Het raakt niet diep de emoties, dat had wat meer gemogen. Het is wel een voorspelbaar verhaal, maar (zoals ik wel vaker zeg) voor een feelgood vind ik dat niet erg. Bovendien is de weg naar het einde niet voorspelbaar.
Af en toe vind je voor een hoofdstuk een element van de podcast terug. Soms is het een stukje van een podcast, een mailtje van insta connecties of wat insta reacties op de podcast. Dit is een leuke afwisseling van het verhaal. Leuk ook dat de zeven regels meteen vooraan in het boek staan. Zo weet je direct waar het om gaat en kun je het eventueel later ook makkelijker terugvinden. Bovendien zijn die zeven regels een origineel onderwerp!