Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Thuisreis, een prachtige en meeslepende debuutroman

Nel Goudriaan 29 april 2020 Auteur
De verhalenbundel ‘Schandalig en andere verhalen’ van Marceline de Waard smaakte naar meer. De verhalen zijn sfeervol, beeldend geschreven en de personages nodigen uit met ze mee te leven.
Thuisreis, de debuutroman van deze schrijfster maakt de verwachtingen meer dan waar. De lezer volgt Eileen op haar zoektocht naar het geheim van haar Ierse oma.
Aanvankelijk leek het boek voornamelijk daarover te gaan. De reis was uitgestippeld maar zou heel anders verlopen. Er bleken vele obstakels op de weg van de hoofdpersoon te zijn. Was ze eigenlijk wel klaar voor deze zoektocht?
Deze feelgoodroman gaat de diepte in: Eileen komt zichzelf tegen in haar afhankelijkheid van mannen, de oppervlakkigheid in de relatie met haar dochters. Ook het thema vriendschap komt uitgebreid en indringend aan bod.
De episode waarin Eileen strandt in en verliefd wordt op Dex werkt aanvankelijk vertragend en je vraagt je af als lezer of ze ooit nog vertrekt. Toch worden uiteindelijk alle draden op knappe wijze verbonden. Zo ook de tussenepisodes na elk deel, die zich afspelen in Ierland vanuit het perspectief van Carraig. De puzzelstukjes komen bij elkaar in het laatste deel.
Samengevat: een meeslepend geschreven debuut: spannend, psychologische diepgang, sfeervol, een vleugje mysterie. Een boek om heerlijk in te verdwijnen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Nel Goudriaan

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!