Een prachtige, maar soms heftige feelgood
Oef wat kwam dit boek binnen zeg..
Wat ontzettend knap van Kristie om over zo'n zwaar en moeilijk onderwerp te schrijven. De ervaringen die Mats heeft meegemaakt kunnen een trigger warning zijn. Het is heel mooi dat hier vooraf al wat over gemeld wordt en ook dat je alvast het nawoord kan lezen om te kijken wat dan het heftige onderwerp is. Kristie heeft heel goed onderzoek gedaan naar dit onderwerp, echt knap!
De manier waarop Kristie schrijft is net alsof je er zelf bij bent. Beide personages worden zo krachtig omschreven. Het is erg prettig om te wisselen in het boek tussen Rosanne en Mats. Zo kom je al lezende erachter wat hun karakter zo gevormd heeft en waarom de reacties naar elkaar soms zo zijn.
Een verhaal waar je ingezogen werd en wat je niet weg kon leggen, door de hoeveelheid mooie, verdrietige maar soms ook heftige momenten. Ik betrapte mezelf er ook regelmatig op dat ik hardop aan het lachen was bij fragmenten of ineens een opmerking eruit gooide omdat er iets gebeurde wat ik totaal niet zag aankomen.