Een eerlijk verhaal

Nicky Rook 14 december 2025
De liefde voor het politiewerk, die Diederik in het eerste boek heeft gestopt, is ook in het tweede boek weer te voelen.

Ik heb bewust gewacht tot het luisterboek online kwam, want ik wou graag weer luisteren naar de fijne stem van Diederik en de passie en liefde waarmee hij vertelt over het politiewerk. Ik heb ook nu weer genoten van alle verhalen en situaties.

In de proloog laat Diederik direct een kwetsbare kant van zichzelf zien. Hierin levert hij vanwege zijn eervolle ontslag zijn politieuniform in. Je merkt in het voorlezen dat dit hem raakt.

Mooi ook hoe hij je als lezer, of in dit geval luisteraar, meeneemt hoe hij uit het dal van paniekaanvallen en depressies is geklommen. En dat hij ondanks alles het leven weer omarmt.

En prachtig ook hoe Diederik zich in zijn nawoord meeneemt in het stukje waardebepaling. Wat zijn nu jouw drie hoofdwaarden. Daardoor kun je er achter komen welke dingen nu echt belangrijk zijn in het leven. Een mooie module die je echt aan het denken zet.

Meer recensies van Nicky Rook