Een prachtige afsluiter
Missie afbreken
Dat was hem dan...
Het laatste boek vanuit de Gozert trilogie. Hij kwam vandaag in de Kinderboekenchallenge van @uitgeverijlemniscaat vaak voorbij in de categorie: Lekkende ogen. Lekkende ogen heb ik niet gehad, maar het zat er niet heel ver vanaf. De laatste paar hoofdstukken heb ik met een hele dikke keel gelezen.
In het laatste boek van de trilogie lees je vanuit Gozert zelf. Gozert begint zich steeds meer alleen te voelen. Hij krijgt sterk het gevoel dat hij er niet meer bij hoort. Waar Gozert eerst altijd een avontuurlijke, kleurrijke stuiterbal was, wordt zijn wereld steeds meer grijs en grauw.
Gozert komt er steeds meer achter dat het goed is om los te laten en om iets te laten rusten. Dit is dan ook wat Gozert en Ties deden. Elkaar loslaten, maar niet elkaar vergeten.
Zoals Gozert het uiteindelijk leerde van Kasper:
Het is precies goed
Ook dit boek leent het weer om met kinderen over in gesprek te gaan/ te filosoferen. Er zitten genoeg mooie aaanknopingspunten in die de kinderen aan het denken kunnen zetten.
Dat was hem dan...
Zoals Gozert het uiteindelijk leerde van Kasper: