Een hilarisch stinkend verhaal

Nicky Rook 13 januari 2026
Eén van de leerlingen kwam bij me met dit boek, of ik het wel wou voorlezen. Het was namelijk een erg grappig boek.

Tijdens het lezen lag ik ook inderdaad helemaal dubbel, ik niet alleen maar de klas ook.

Wie liet daar zijn billen trillen? Is geschreven door @timothymknapman, geïllustreerd door Steve James en uitgegeven door @veltmanboekenenmeer

Er is een hele dikke scheet gelaten in het boek. Een harde stinkende scheet. Iedereen begint door elkaar te praten en elkaar te beschuldigen. De kleine Numbat weet heel goed wie de scheet heeft gelaten, maar alle grote dieren willen niet naar hem luisteren. Ze blijven elkaar maar beschuldigingen, tot er weer een harde stinkende scheet gelaten wordt. De dieren besluiten dan toch maar naar de kleine Numbat te luisteren.

Het boek is geschreven op rijm. De kinderen in mijn klas konden het juiste rijmwoord precies invullen, wanneer ik stopte met lezen. Boeken op rijm doen het altijd goed in de klas.

Ook zit er nog een wijze les in het boek:

Dus waarom het om gaat, is
Heb je het al in de gaten?
Je bent nooit te klein om grote scheten te laten.

Meer recensies van Nicky Rook