Advertentie

Het brede zandstrand en het uitgestrekte duingebied rondom het gemoedelijke dorpje Vejers in West-Jutland, Denemarken creëren de perfecte setting. Zover het oog reikt twee lange rijen met auto's, caravans en campers op het harde zand tussen duin en Noordzee. De sfeer is kalm, het weer aangenaam en er klinken alleen natuurgeluiden. Met de blote voeten in het zand en stukjes watermeloen binnen handbereik, neem ik Het strandboek van Jo Schofield & Fiona Danks ter hand en begin te lezen.

Schrijfsters Schofield & Danks willen aan kinderen laten zien hoe ze buitenshuis avonturen kunnen beleven, hun grenzen kunnen verkennen en nieuwe vaardigheden kunnen leren. Met hun uitnodigende en uiterst creatieve strandboek gaat dat zeker lukken! Op elke bladzijde staan weer nieuw te ontdekken avonturen aan zee, bij meren en rivieren. De wonderschone voorbeelden in beeld en woord doen de handen van kinderen maar ook volwassenen jeuken. Met de veelvuldig genoemde veiligheidsrichtlijnen én een avonturenzak gevuld met onder andere zakmes, koord, potloden, EHBO-doos, zonnebrandcrème en spekjes om boven een vuur te roosteren, kun je zo op pad en aan de slag. Elke activiteit is voorzien van een activiteitencode zodat je in één oogopslag kunt zien of het kind de activiteit alleen kan doen, een beetje hulp van een volwassene nodig heeft of dat toezicht van een volwassene noodzakelijk is.

Van een briljante ballenbaan, zonnewijzer of windcarillon maken, tot jezelf omtoveren in een zandzeemeermin en tin gieten in het zand. Verschillende hoofdstukken zijn gewijd aan het stimuleren van de fantasie op het strand, het maken van heuse strandkunst en het creatief omgaan met strandafval. Het avontuur wordt helemaal fantastisch als je een keer het strand bij een heldere, kalme nacht bij eb mag betreden. Magie gegarandeerd met 'gloeiende gaten' en 'verlichte kastelen'.

In het boek tref je, naast online tips voor nog meer outdoor-pret, een oproep voor het met respect omgaan met plant en dier bij het water. Geniet van de oneindige mogelijkheden maar neem ook je verantwoordelijkheid voor je activiteiten en herstel het natuurlijke habitat na je bezoek. Zo kan iedereen elke keer op avontuur gaan en genieten van al het moois de natuur te bieden heeft.

Krista Feije
Onze Lieve Aardevrouwe boekenblog

Reacties op: Oneindige mogelijkheden mét veiligheidsrichtlijnen

1
Het strandboek - Jo Schofield
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker