Prachtige romance
Dit boek was GE-WEL-DIG. Ik ben een emotioneel wrak na dit einde. Vanaf het begin heeft het verhaal over Junia en Julius mij meegenomen op reis. Een reis door de Romeinse tijd, hoe de verdeling was tussen man en vrouw. Hoe weinig rechten een vrouw eigenlijk had, maar Julius er voor zorgt dat Junia zoveel mogelijk vrijheid heeft. Let wel, er is een flinke age gap, maar dit was in die tijd heel normaal. Je merkt ook echt aan het verhaal dat er goed en genoeg research is gedaan.
De opbouw in het verhaal loopt erg soepel waardoor het heel prettig leest. Er is genoeg 'tijd' om de karakters te leren kennen. De wereld is voor iedereen enigszins wel bekend: de Romeinse tijd. Dit word ontzettend goed neergezet en is heel duidelijk. Wat ik heel prettig vond: in het begin van het boek is een woordenlijst voor de romeinse/Italiaanse benaming en woorden die voorbij komen.
En dan heb je het einde... ik was in tranen. Het is ontzettend tragisch, de manier waarop Junia en Julius elkaar verliezen, maar ook weer terug vinden. Dit was echt zo puur, liefdevol en tragisch. Echt een emotionele rollercoaster