Helaas een dnf
Okay, dit is een zeldzame recensie van mij. Ik geef een boek normaal gesproken 100 bladzijdes de kans, maar dat is mij niet gelukt. Ik heb uiteenlopende recensies gelezen, maar dit was voor nu een DNF voor mij.
Het verhaal begint met een proloog. Er is iemand dood gevonden in het moeras. Maar eerst word er heel uitgebreid uitgelegd wat het verschil is tussen een moeras en drasland. Voor mij was dit niet nodig en toen had ik al mijn vraagtekens. En dan begint het echte verhaal. Ook dit was voor mij erg verwarrend want je verspringt in tijd met compleet andere personages die (nog) niks met elkaar te maken hebben. Over het algemeen gaat het over Kya, wie door haar moeder en broers en zussen word achtergelaten bij haar vader in het moeras. Kys is 5 jaar oud op dat moment.
De omgeving, alle dieren in het moeras en de ellende die kya meemaakt word zo uitgebreid beschreven dat ik er een beetje moedeloos van werd. De helft van de beesten/insecten die genoemd worden moest ik opzoeken, wat ik ook niet echt fijn vond. Er zit ook vrij weinig tempo in en er word heel erg gefocust op de natuur.