Heel prettig jeugdboek
Het is een lange tijd geleden (obviously!) dat ik een jeugdboek las. Dit was het favoriet van m'n man toen hij 11 jaar was. Stukgelopen, zegt hij. En ik snap wel waarom! Het is een spannend verhaal, met duistere kunsten, vriendschap, verlies en af en toe een leuk moment tussendoor.
In het verhaal volg je Krabat, een jonge jongen, die erover droomt om naar de zwarte molen te gaan. Aangekomen word hij aan het werk gezet door de Meester. Krabat is één van de 12 jonge mannen die daar aan het werk zijn. Hier word hij klaar gestoomd voor het gebruik van de zwarte kunsten. Maar wil hij dat eigenlijk wel?
Het boek komt uit 1971 (!) en het voelt ook zo aan. Je merkt dat de schrijfstijl wat ouderwets is, maar ik vind het juist onwijs charmant