Slow start
Ik wilde dit boek zo graag geweldig vinden, maar ik heb me er echt toe moeten zetten om door te lezen. Vooral het eerste gedeelte van het boek is erg traag en voelt heel vaag aan. Dit komt vooral doordat Odessa nergens bij betrokken wordt en haar niks word verteld of uitgelegd. Het blijft heel mysterieus. Pas halverwege worden er kleine vraagtekens opgelost en weggenomen. Dit was ook de reden dat ik door bleef lezen. Odessa maakt opzich wel een mooie groei door. Waar ze eerst heel onzeker en zielig was, leert ze nu vechten en voor zichzelf op komen. Vaak bleef ze wel hangen in de slachtoffer rol, maar ik ben tevreden over haar ontwikkeling. En dan had je het hele mysterieuze verhaal rondom Zavier of was het Ransom? Het idee was goed maar het had wat sneller gemogen.
Halverwege kwam er wat meer vaart in en de laatste 100 bladzijdes waren een soort Onyx Storm mokerslag. Niet qua emoties, maar meer de gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen en uit het niks komen. En je blijft ook lekker zitten met een cliffhanger.