Magisch
Wat was ik bang om deze te starten. Door de recensies die ik heb gelezen had ik echt het gevoel dat je het of helemaal geweldig vind of helemaal niks. Ik zit er een beetje tussenin. De worldbuilding is echt ontzettend goed en uitgebreid. Ergens maakte dit het ook vrij ingewikkeld. Er is wel een hele handige legenda, maar ik ben te lui om elke keer terug te bladeren. Ik voelde de magie van het boek wel, maar ik heb nog steeds heel vraagtekens die onbeantwoord zijn. Veel van de gebeurtenissen in het boek blijven een beetje vaag. Dit komt ook wel overeen met het geheugen verlies van Raeve, maar ook dat geeft weer vraagtekens.
Ik heb me ook zeker wel vermaakt, ik snap de emotionele potentie van het boek, maar ergens voelde het ook wat afstandelijk. Misschien komt dit omdat ik hiervoor Kingdom of Ash en Leave me Behind heb gelezen. Wanneer deel twee uit is ga ik hem denk ik gewoon nog een keer lezen. Want door de magie in het verhaal wil ik het wel voelen.